samedi 8 juin 2013

سه افشاگری مهم ولایتی؛ کارشکنی های آگاهانه و هشدارهایی که شنیده نشد

کلمه- گروه خبر: مناظره شب گذشته کاندیداهای موجود ریاست جمهوری نکات چالشی کم نداشت اما سخنان افشاگرانه علی اکبر ولایتی در مورد مذاکرات هسته ای بود زمانی که از کارشکنی و تلاش عمدی گروهی در دولت برای ناکام ماندن مذاکرات هسته ای خبر داد و از وضع موجود سیاست خارجی کشور و ضربه به منافع ملی پرده برداشت تاییدی بود بر نگرانی شخصیتهایی چون میرحسین موسوی که از ترجیح منافع شخصی بر منافع ملی توسط دولتمردان می‌گفتند. میرحسین موسوی حتی در یکی از سخنان خود از احتمال تعمد در برخی کارشکنی ها برای بحرانی کردن وضع کشور سخن گفته بود.
به گزارش کلمه، دیپلماسی شعاری، ماجراجویانه و تنش زای احمدی نژاد طی سالهای گذشته بارها مورد نقد و بررسی دلسوزان و مدیران با تجریه سیاست خارجی قرار گرفته است. هشدارها داده شده اما کسی به این هشدارها توجه نکرده تا جایی که کشور در لبه بحران و احتمال بروز جنگ قرار گرفته است.
شاید سخنان سعید جلیلی در مناظره های انتخاباتی بهترین گواه بر شعاری بودن دیپلماسی کشور دارد، آنجا که در برابر دیدگان مردم، علی اکبر ولایتی خطاب به وی می گوید که دیپلماسی پشت تریبون ایستادن و بیانیه خواندن و فلسفه بافی نیست.
کروبی و موسوی در یکی از دیدارهای خود که قبل از حصر خانگی صورت گرفت، سال ها پیش از آنکه اصولگرایان به ضعف سیاست های احمدی نژاد پی ببرند، ابراز داشته بودند که شرایط حال حاضر کشور که نتیجه اجرای سیاست‌های غلط و سخنرانی‌های ماجراجویانه دولتمردان کشور بوده، بسیار خطرناک است. تصمیمات و سخنان نسنجیده آقایان موجب تحقیر مردم ما در دنیا شده و علاوه بر تحریم‌های همه جانبه، تهدیدها را نیز به همراه داشته است.
میرحسین موسوی بعد از تصویب قطعنامه علیه کشورمان به صراحت از تاثیرات سو این تحریم ها بر سفره مردم سخن گفته بود و تصریح کرد که ما نمی توانیم ازتاثیر سیاستهای ماجراجویانه و مغشوش چشم بپوشیم.
روز گذشته ولایتی به توافقات صورت گرفته برای حل بحران هسته ای پرداخت و گفت: مذاکرات سولانا و آقای لاریجانی (دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی) به جای خوبی رسید و به این توافق درباره همین تعداد سانتریفیوژ رسیدند اما همزمان با اینکه آقای لاریجانی و سولانا مذاکره می کردند یک مقام بلندپایه اجرایی در نمازجمعه تهران گفت که ما درخصوص مسائل هسته ای مذاکره نمی کنیم. سولانا در مذاکرات بعدی تلکس این خبر را نشان دادند که یکی از مسئولان اجرایی گفته است ما در خصوص مسائل هسته ای مذاکره نمی کنیم، کارشکنی شد.
این وزیر اسبق وزارت خارجه به تلاش هایش برای کاهش فشارهای بین المللی پرداخت و اظهار کرد: زمانی که هنوز به قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران در رابطه با مسئله هسته ای نرسیده بودیم آقای سارکوزی مستقیم توسط سفیر فرانسه دعوت کرد که به پاریس بروم و با آقای سارکوزی مذاکره کنم. بنده با آقای رئیس جمهور صحبت کردم و ایشان گفت که دعوت آقای سارکوزی را بپذیر و من به فرانسه رفتم و با آقای سارکوزی یک ساعت ملاقات کردم و همان صحبتی که در رابطه با آقای لاریجانی گفتم ما با آقای سارکوزی درباره عدد سانتریفیوژها به توافق رسیدیم برای این که غنی سازی را متوقف نکنیم و یک چیز بینابین اتفاق بیفتد و مثلاً هشت هزار سانتریفیوژ ما به ۴ تا ۵ هزار سانتریفیوژ برسد.
این موضوع را آقای سارکوزی قبول کرد و گفت با آقای لِوید که نفر دوم ایشان بود مذاکره کنیم و ظرف مدت یک هفته آقای لوید در رأس یک هیئت سیاسی و هسته ای به ایران بیاید و بعد از دو هفته آقای سارکوزی گفت من می خواهم به کشور شما بیایم و ملت شما ملت بزرگی است و دست رهبر این ملت بزرگ را بفشارم. بنده این موضوع را به داخل کشور منتقل کردم ولی کار متوقف شد.
ولایتی از این موضوع مهم پرده بر می دارد که در همان زمانی که بنده با تاکید آقای رئیس جمهور فرانسه به آنجا رفتم قائم مقام وزارت امور خارجه ، کاردار فرانسه را خواست و به نوعی به او گفت آن کسی که به پاریس آمده نماینده ما نیست و شما باید فلان آقا را قبول می کردید.
وی در توضیح کارشکنی دولت در امر مذاکرات هسته ای افزوده است: ما قرار گذاشته بودیم که نفر دوم فرانسه به ایران بیاید و قرارهای اولیه این بود که آنها پذیرفته بودند که سانتریفیوژها در مقیاس کمتر کار کنند و بحث کنیم تا به جایی برسیم تا از بن بست بیرون بیاییم و به شورای امنیت نرویم و هم غنی سازی را داشته باشیم و هم این که سانتریفیوژهای ما کار کنند و مسئله هسته ای حل شود و در عین حال مشکلات بین المللی پیدا نکنیم. متأسفانه در اینجا دولت جواب نداد و نه تنها جواب نداد بلکه زمانی که چنین حرفی به کاردار فرانسه در تهران زدند وزارت خارجه فرانسه گفت اگر این خبر زودتر به فرانسه رسیده بود ملاقات تو با آقای سارکوزی لغو می شد.
ولایتی گفت: همین موضوع را نیز درباره روسیه و ماجرای سفر پوتین به تهران و دیدار او با رهبری اشاره کرد که باز هم با کارشکنی دولت به بن بست رسید.
وزیر اسبق خارجه همچنین به مذاکرات آلماتی پرداخت و با اشاره به کارشکنی دوباره دولت در این خصوص گفت که در آنجا ۱+۵ پذیرفته بوده در قبال تعلیق غنی سازی ۲۰ درصد، ۳ تحریم را علیه ایران بردارد، اما تیم مذاکره کننده ایران زیر بار این پیشنهاد نرفته است.
شب گذشته علی اکبر ولایتی صریحا سومدیریت و کارشکنی دولت احمدی نژاد را عامل اصلی فشارهای بین المللی و بالتبع آن فشارهای اقتصادی بر مردم دانست و خطاب به جلیلی گفت که اگر مساله هسته ای حل می شد ما این همه مشکلات بین المللی پیدا نمی کردیم.
این مساله ای بود که بارها در تذکرات موسوی و کروبی تکرار شده بود. این دو رهبر در حصر جنبش سبز سالها پیش از این به عواقب این سوتدبیرها پرداخته و گفته بودند: کار را به جایی رسانده‌اند که حتی عقب‌نشینی از برخی مواضع قبلی نه تنها امتیازی برای ما به همراه ندارد؛ بلکه موجب بحرانی‌تر شدن شرایط می‌شود.

اشتراک‌گذاری:

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire