شیخ ۱۵ خرداد وسی سال ریخت و پاش میلیاردی، مجتبی واحدی
ارزش ریالی جایزه تعیین شده برای قتل سلمان رشدی در حال حاضر برابر با هشت میلیارد تومان ـ معادل یک سال حقوق مصوب دولتی برای یکهزار و پانصد کارگر مظلوم ایرانی ـ است. وعده پرداخت فوری این جایزه به قاتل احتمالی رشدی در حالی در اطلاعیه شیخ صانعی مورد تأکید قرار گرفته که گزارش های رسمی در ایران حاکی از تعویق چندین ماهه در پرداخت حقوق ماهیانه هزاران کارگر است
چند روز قبل اطلاعیه ای از سوی شیخ حسن صانعی رئیس بنیاد پانزده خرداد صادر شد وجایزه قتل سلمان رشدی را با نیم میلیون دلار افزایش به سه میلیون و سیصد هزار دلار رساند. در خصوص اقدام بنیاد پانزده خرداد که نامی جز «استخدام آدم کش» بر آن نمی توان گذاشت پرسش هایی وجود دارد که باید در فرصت مناسب برای آنها پاسخ مناسب یافت. مثلا اگر فاسد ترین و دین ستیز ترین فرد، اقدام به قتل سلمان رشدی کند و جایزه دریافتی را صرف انواع مفاسد خود نماید آیا آنگاه اسلام نجات پیدا می کند و مسلمانان، رستگار خواهند شد؟ این موضوعی است که شاید نخستین و بهترین فرد برای اظهار نظر پیرامون آن، آیت اله شیخ یوسف صانعی مرجع تقلید آزادیخواه باشد که متأسفانه برادر شیخ حسن صانعی هم هست.
اما من مایلم این موضوع را تنها از زاویه « هزینه آفرینی شیخ صانعی برای کشورمان » مورد بررسی قرار دهم. ارزش ریالی جایزه تعیین شده برای قتل سلمان رشدی در حال حاضربرابر با هشت میلیارد تومان ـ معادل یک سال حقوق مصوب دولتی برای یکهزار و پانصد کارگر مظلوم ایرانی ـ است. وعده پرداخت فوری این جایزه به قاتل احتمالی رشدی در حالی در اطلاعیه شیخ صانعی مورد تأکید قرار گرفته که گزارش های رسمی در ایران حاکی از تعویق چندین ماهه در پرداخت حقوق ماهیانه هزاران کارگر است. البته شیخ صانعی که آقازاده بی خاصیت او ـ محسن ـ سالهاست برای بیت المال هزینه آفرینی می کند و با پول های بی حساب بنیاد سراسر دنیا را زیر پا گذاشته است قاعدتا قادر نیست حتی برای لحظه ای عدم دریافت حقوق توسط هزاران کارگررا تجسم کند لذا به خود حق می دهد در یک لحظه، پانصد هزار دلار بر جایزه قتل سلمان رشدی بیفزاید. در عین حال چون احتمال می دهم اغلب کسانی که خبر بذل و بخشش اخیر شیخ حسن صانعی را شنیده اند از هزینه سازی ناجوانمردانه و خائنانه او در دهه های شصت و هفتاد خبر نداشته باشند موضوعی را که از نزدیک در جریان آن بوده ام با هموطنانم مطرح می کنم.
در یکی از روزهای نیمه دوم اسفند ماه ۱۳۷۳ که با ماه مبارک رمضان تقارن داشت میهمان مدیر شرکت سرمایه گذاری البرز در کنار سد پانزده خرداد بودیم. فلسفه میهمانی نیز آن بود که قرار بود فردای آن روز سد پانزده خرداد رسماًتوسط هاشمی رفسنجانی ـ رئیس جمهور وقت ـ افتتاح شود. شیخ صانعی هوس کرده بود قبل از افتتاح توسط رئیس جمهور، خودش سد را در حضور مدیران شرکت های تابعه پانزده خرداد افتتاح کند. پس از افطار، همه را به محوطه باز بردند و در حالی که سرمای بسیار شدید، همه را بی طاقت کرده بودیکی از مهندسان بنیاد ۱۵ خرداد بلندگوی دستی را در اختیار گرفت و باکسب اجازه از شیخ صانعی که او را با عنوان « حضرت ایت اله » مورد خطاب قرار می داد جملاتی با این مضمون اظهار داشت :« بحث احداث سد دراین منطقه، سابقه پنجاه ساله دارد. در دهه ۱۳۲۰ شمسی، یک گروه مهندسی از فرانسه به ایران آمدند و به مدت دو سال در مورد سد سازی در همین منطقه مطالعه و نهایتاًاعلام کردند که این منطقه ـ عباس اباد دلیجان ـ برای سد سازی مناسب نیست. در دهه سی شمسی، گروه دیگری از امریکا همین مطالعات را در منطقه انجام دادند که آنها نیز بر نامناسب بودن منطقه برای سدسازی تأکید کردند». قاعدتاًسؤالی که تا این قسمت از روایت در ذهن مخاطبان یادداشت ایجاد شده اینست که « اگر نتایج این مطالعات در دسترس مقامات ایرانی بوده، چرا بر ساختن سد در همان منطقه پافشاری کرده اند ؟» پاسخ این پرسش را همان آقای مهندس، بیان کرد :« اما پس از انقلاب، حضرت آیت اله دستور دادند و ما سد را ساختیم که امروز هم آن را افتتاح می کنیم ».
حضرت آیت اله که آن مهندس متملق، دستور او را عامل اصلی احداث سد پانزده خرداد می دانست کسی نبود جز همین کسی که کمتر از یکهفته قبل، دست در کیسه خلیفه کرد و پانصد هزار دلار بر جایزه تعیین شده قبلی برای قتل سلمان رشدی افزود. اما با جستجویی سریع در خبرهای مربوط به آب اشامیدنی قم، خواهید دانست که آنچه مهندسان فرانسوی و امریکایی گفته بودند چیزی جز حقیقت نبود و سد پانزده خرداد که به تعبیر «مهندس متملق » با دستور حضرت آیت اله ساخته شد امروز از کمترین کار آیی برای رفع تشنگی شهرستان قم برخوردار است.
سد پانزده خرداد از ابتدای کلنگ زنی تا روز افتتاح رسمی، دهها میلیارد تومان هزینه بر روی دست مردم ایران گذاشته است اما تا انجا که به یاد می آورم در همان زمان افتتاح، صحبت از هزینه ۱۶ میلیارد تومانی بنیاد ۱۵ خرداد برای احداث سدبود که باید چندین برابر این رقم، بودجه تأمین شده توسط وزارت نیرو را به ۱۶ میلیارد تومان افزود. متوسط نرخ دلار از آغاز عملیات ساخت سد تا زمان افتتاح آن، کمتر از دویست تومان بود و لذارقم ۱۶ میلیارد تومان که با دستور «حضرت ایت اله » برای احداث سد پانزده خرداد توسط زیر دستان شیخ حسن صانعی هزینه شد معادل بیش از هشتاد میلیون دلار بوده است که البته با فشار عناصر با نفوذ در دفتر رهبر وقت جمهوری اسلامی از جمله شیخ حسن صانعی، چندین برابر این رقم توسط وزارت نیرو برای همین سد هزینه شد در حالی که این هزینه کلان تنها درخدمت شهوات سیاسی و اقتصادی شیخ صانعی و اعوانش یوده و مردم قم جز داستان های غم انگیز سهمی از این سد نداشته اند. اما آیا دهها میلیون دلار ریخت و پاش بی حاصل در سد ۱۵ خرداد و جایزه افزوده شده برای استخدام آدمکش و قتل سلمان رشدی، آخرین «هزینه سازی »شیخِ پُر خرج برای ایرانیان است ؟ من اینگونه فکر نمی کنم.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire